Meny Lukk

Apper til bokstavinnlæring

De enkelt forlag har gode digitale ressurser til norskopplæringen. 
Her skal vi skrive om to apper som med fordel kan introduseres så snart bokstavinnlæringen har begynt eller for elever som har dyslektiske vansker.
GraphoGame
GraphoGame er et spill for bokstavlæring og elever med dyslektiske utfordringer. Spillet har som mål å lære barna å koble bokstav og bokstavlyd, tilpasset barnets nivå. Det kan være et supplement i begynneropplæringa. GraphoGame er tilpasset barn som skal i gang med å knekke lesekoden. 
Det som skiller spillet fra mange andre lære å lese-spill, er at det er adaptivt, altså at spillet tilpasser vanskelighetsgraden basert på hvordan den som spiller løser oppgavene.
Les mer om spillet på Statped
Last ned fra App Store  | Last ned fra Google Play

Adaptivt spill for de som skal knekke lesekoden.


På sporet ABC
På sporet ABC er utviklet for å fremme bokstavkunnskap, fonemisk bevissthet, lese- og staveferdighet. Appen passer for elever som er i ferd med å lære å lese.
På sporet-appen er utviklet i forbindelse med forskningsprosjektet På sporet ved Nasjonalt senter for leseopplæring og leseforsking (Lesesenteret) ved Universitetet i Stavanger i samarbeid med NettOp UiS.
På sporet-prosjektet er finansiert av Norges forskningsråd, Utdanningsdirektoratet og Lesesenteret.
Les mer om spillet på Appbiblioteket
Last ned fra App Store nynorsk  | Last ned fra App Store bokmålLast ned fra Google Play nynorsk | Last ned fra Google Play bokmål

På sporet ABC