Meny Lukk

Den sultne reven

Vinteren var like om hjørnet. Det fantes ikke lenger ly under trær og steiner. Dyrene måtte forberede seg på den lange, mørke vinteren. En ung rev vandret alene på leting etter litt mat som kunne tilfredsstille den forferdelige hungeren.

Reven som spiste for mye

Det hadde gått mange dager siden den sist fikk noe å spise.
Vanlige byttedyr hadde søkt tilflukt i ly med mat de hadde samlet inn i løpet av sommeren, siden vanlig jakt var vanskelig i kulden. Dermed gikk det stakkars dyret kontinuerlig sulten.
Plutselig en dag kjente reven en deilig aroma i neseborene. Reven fant fram til stedet der lukten kom fra, og fikk øye på en steik som var gjemt i en hul eik. Lunsjen var sikkert laget av en gjeter.
Det var vanskelig å komme seg inn, men da han var inne i hullet, slukte han kjøttet i ett stykke for å få tilfredsstilt sulten. Etter noen minutter, var magen skremmende full, og han bestemte seg for å avslutte måltidet og komme seg ut i friluft. Men uansett hvor mye han prøvde å passere inngangen, var det ikke mulig å komme ut av hullet! Han hadde rett og slett spist for mye. Han strevde så mye med å komme seg ut, at han til slutt satt håpløst fast i sprekken!
Det uheldige dyret begynte å gråte da en annen rev fikk øye på den. Den andre reven sa:

Det nytter ikke å gråte. Du skulle hatt tålmodighet og vente stille inne i treet, spist i ro og mak og ventet til magen din ble mindre. I stedet har du kastet deg over maten og sitter nå fast. I tillegg har du brukt mange krefter på å komme deg løs.

Dermed ble reven sittende fast i sprekken i mer enn en dag, og angret på at han ikke hadde tatt det litt roligere. Da kunne han ha sittet i fred og ro inne i den varme hulen i treet.

Tålmodighet og tid er gode allierte for å håndtere eventuelle problemer.