Meny Lukk

Eurovisjonæren Jagland

Torbjørn Jagland - norsk visjonær politiker

Jeg har aldri forstått den til tider unisone heksejakten på Torbjørn Jagland. På meg virker det som at mediene her fullstendig har sporet av. Kronikken i Dagladet i helga retter kanskje opp det bildet mange har forsøkt å tegne av en av våre mest eurovisjonære politikere. Jeg limer inn to sitater av Jagland her:

[…] man har hengt seg opp i veldig små detaljer ved meg, ting man ikke har hengt seg opp i når det gjelder andre. Jeg opplever at dette har blitt gjort mot meg over lang tid – og konsekvent.

Du blir ikke valgt av 47 regjeringer til å lede Europarådet hvis du er komplett idiot.

Magasinen 30. mai 2015, Dagbladet

Da Nobelkomiteen i februar – mars annonserte at Thorbjørn Jagland ble kastet som komiteens leder, skrev kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens rådgiver Magnus Thue følgende på Twitter: «Klovnen ut av komiteen. Gudskjelov.»

For de uten hukommelse: CV-en til Jagland. Han har vært leder av AUF; stortingsrepresentant, parlamentarisk leder, partisekretær og leder for Arbeiderpartiet; utenriksminister, statsminister, stortingspresident, styreleder i Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, generalsekretær i Europarådet og Leder for Den norske nobelkomité.