Meny Lukk

Geitekillingen og ulven

Geitekillingen og ulven

En geitekilling forvillet seg bort fra flokken og ble jaget av en ulv. Da han så at han ville bli fanget, vendte han seg mot ulven og sa:

Jeg vet, min herre, at jeg ikke kan unngå at du spiser meg. Og derfor, siden jeg får slikt et kort liv, ber jeg deg om å la det være så lystig som det kan bli. Kan du ikke spille meg noen toner og la meg danse til jeg dør?

Ulven hadde ingen innvendinger mot å ha litt musikk før middag. Så han tok ut sin fløyte og begynte å spille, mens geitekillingen danset foran ham. Ikke mange minuttene var gått før hundene som voktet geiteflokken hørte lyden, og de kom for å se hva som foregikk. Ikke før falt deres øyne på ulven før de tok opp jakten og drev ham bort.

Mens han løp av gårde sa ulven til geitekillingen:

Jeg får slik jeg fortjener. Jeg er en slakter, og jeg skulle ikke blitt fløytist for din skyld.

Enhver bør gjøre det en gjør best.