Meny Lukk

Kyllinger – kyllingstunt

Du har sikkert sett det nå så berømte kyllingstuntet til Bård Tufte Johansen, der han forstyrrer en direktesending, iført kyllingdrakt, og gjør oppgaven til TV2s reporter Elin Sørsdahl umulig.

Går det an å glemme kyllingen og huske innholdet?

Kyllingen passet ikke inn i bildet, men det er vel ingen lengre som husker det Sørsdahl sa, men alle husker kyllingen.
Bildet var ødelagt, reportasjen var destruert, men fotografen fortsatte filmingen. Om han får royalties for visningene som finnes på nettet, tjener han godt. Videosnutten er en av de mest nedlastede fra TV2s web-TV, noensinne, og bildene vises stadig på sider som YouTube og lignende.
Sorry Elin, hver gang jeg ser deg på skjermen ser jeg et fantombilde av en kylling bak deg.
Senest i dag (24.11.2009), ble dette stuntet nevnt på NRKs sider. I forbindelse med fredsprisutdelingen sier Synnøve Svabø følgende:
– Det blir et sylstramt opplegg når Obama kommer, og forsøk på tull vil føre til et kraftig kulturkrasj med livvaktene hans. Det er skarpladde karer som ikke teller lengre enn til én og en halv, sier hun, og oppsummerer:
– Jeg tror ikke det vil passe seg å dukke opp med noe kyllingkostyme, sier Svabø, og refererer til Bård Tufte Johansens torpedering av TV 2s livesending fra Thorbjørn Jaglands illebefinnende og sykeleie.