Meny Lukk

Sitater


Sitater for anledninger.


God jul

Glade, glade jul, som kan vinne oss tilbake til vrangforestillingen om vår barndoms dager, minne den gamle på hans ungdoms gleder, og bringe den reisende tilbake til sin egen peisvarme og sitt rolige hjem!
– Charles Dickens


Siste 6 sitatene


PhotoForutsetningen for å uttrykke seg eksakt, er at man tenker eksakt. En forfatter lever av å tenke og å uttrykke seg eksakt. Ellers får han manuskriptene sine i retur. Våre ansatte i rettsvesenet lever av å uttrykke seg mest mulig upresist og diffust. Slik de fleste journalister lever av ikke å kunne skrive.

Jens Bjørneboe
Norge mitt Norge1983

PhotoTror du kanskje ikke at klær kan virke innover på dem som har dem på seg?

Jens Bjørneboe
Før hanen galer1952

PhotoDet er den eneste seksualmoral som finnes; du skal ikke bruke kjønnet ditt til å få makt eller innflytelse over andre, du skal ikke skade dem og du skal ikke gjøre dem unødvendig ondt.
Hva du ellers gjør - når du ikke skader noen ved det -, det raker ingen andre enn deg selv og den du er sammen med. Å avstå fra seksuelle fornøyelser er ikke mere moralsk enn å avstå fra å plukke blomster eller lese bøker eller å gå på ski.

Jens Bjørneboe
Uten en tråd1966

PhotoOg dette var alt hun husket fra timene i den lange, farlige tiden som het barndom.

Jens Bjørneboe
Jonas1955

PhotoOverlærer Jochumsen sto på hovedtrappen og så utover skolegården. Skjønt han sto like meget og hørte. Han følte bruset, hørte at det steg og sank, skilte ut enkelte stemmer og kjente igjen en strøm av ansikter. De var blitt så merkelig store i løpet av sommerferien. Men for ordens skyld var det best å late som om han ikke så noen av dem. Det steg dem til hodet, hvis de ble altfor tydelig gjenkjent.

Jens Bjørneboe
Jonas1955

PhotoDa Jonas kom hjem fra skolen, alt på den første skoledagen, spurte moren hva han hadde lært. Jonas tenkte seg om. Jeg har lært å sitte stille, svarte han.

Jens Bjørneboe
Jonas1955